Voorlichtingscampagnes

De drogisterij is al tientallen jaren het vertrouwde adres voor de aankoop van uw zelfzorggeneesmiddelen. Dat zijn geneesmiddelen die u koopt voor kleine aandoeningen waarvoor geen doktersrecept nodig is. Zoals sommige pijnstillers of hooikoortsmiddelen.

Uw (assistent-)drogist adviseert u graag

Er zijn heel veel zelfzorggeneesmiddelen beschikbaar voor allerlei zelfzorgkwalen. Het is belangrijk dat u de juiste keuze maakt uit het assortiment en weet hoe u een geneesmiddel moet gebruiken, welk effect het heeft en welke bijwerkingen u eventueel kunt verwachten. Voor zelfzorggeneesmiddelen is weliswaar geen recept van de huisarts nodig, maar het zijn nog steeds geneesmiddelen. Er moet dus zorgvuldig mee omgegaan worden. Een geneesmiddel kan bijvoorbeeld geschikt zijn voor volwassenen, maar niet voor kinderen omdat de dosering dan te hoog is. Sommige geneesmiddelen beïnvloeden de rijvaardigheid. Of ze mogen niet langer dan een aantal dagen achter elkaar gebruikt worden. Omdat verkeerd gebruik van zelfzorggeneesmiddelen schadelijk kan zijn voor de gezondheid, is het belangrijk dat u goed advies krijgt bij de aankoop. Uw (assistent-)drogist is speciaal opgeleid om u persoonlijk te adviseren en te zorgen dat u met het juiste geneesmiddel de winkel uit gaat. Als u meer wilt weten over wat u van uw drogist mag verwachten bij de aankoop van een zelfzorggeneesmiddel en welke wettelijke regels er zijn, lees dan hier verder.

Dossier Zelfzorg

De afgelopen jaren heeft de drogisterijbranche over diverse gezondheidsthema's voorlichtingscampagnes gevoerd onder het motto 'Mijn drogist weet er meer van' en inmiddels onder het keurmerk Erkend Specialist in Zelfzorg. De informatie uit deze campagnes hebben wij voor u samengevoegd in een dossier met actuele informatie over diverse gezondheidsonderwerpen. Klik in het overzicht hiernaast en lees meer over deze campagnes. Heeft u vragen over deze of andere onderwerpen? Dan helpt uw (assistent-)drogist u natuurlijk graag verder!