Overname Dirx Drogisterijen door A.S. Watson B.V.

22 januari 2015

A.S. Watson Health & Beauty Benelux, het moederbedrijf van Kruidvat en Trekpleister, heeft gisteren aangekondigd dat het met de directie van Dirx Drogisterijen overeenstemming heeft bereikt over de (voorgenomen) aankoop van alle 50 winkels van deze drogisterijketen en nog vijf te realiseren locaties.

Ook alle medewerkers treden in dienst van A.S. Watson. Nadat de transactie is afgerond gaan de winkels van Dirx verder onder de winkelformules van Kruidvat en Trekpleister. Nadat de transactie is afgerond gaan de winkels van Dirx verder onder de winkelformules van Kruidvat en Trekpleister.

Kruidvat maakt samen met Trekpleister deel uit van A.S. Watson Health & Beauty Benelux. De drogisterijketen is in Nederland en België een belangrijke speler op de markt. Kruidvat telt 1100 winkels en Trekpleister ruim 140. Dirx Drogist heeft 550 medewerkers in dienst. De winkels bevinden zich voornamelijk in de Randstad. In 2014 is Dirx voor de vijfde keer op rij uitgeroepen tot beste drogist van Nederland bij de ABN AMRO publieksverkiezing Beste Winkelketen van Nederland.