Adresbestand drogisterijen

Regelmatig krijgt het CBD aanvragen van belangstellenden die op zoek zijn naar een adresbestand van alle aangesloten drogisterijen. Er zijn verschillende mogelijkheden.

Jaarabonnement

U kunt een jaarabonnement nemen op het adresbestand. De drogisterijen staan op alfabetische volgorde op plaatsnaam. U krijgt bij de eerste zending een ringband waarin u de lijst kunt bewaren of u kunt kiezen voor een digitaal bestand. Twee keer per jaar ontvangt dan een nieuwe lijst, en tussentijds ontvangt u wekelijks de mutaties per post of e-mail.

Kosten

Voor leveranciers van producten van het kern- en randassortiment bedraagt de abonnementsprijs € 164,66 (incl. 6% btw) en € 182,79 (incl 21% btw) voor digitaal aanleveren. Voor 'buitenstaanders', d.w.z. personen of bedrijven die niet tot de eerste groep behoren, maar wel een directe relatie met de drogisterijbranche hebben en voor wie de adressen geen verkooplokalen zijn, geldt een abonnementsprijs van € 250,89 (incl. 21% btw) en voor digitaal aanleveren € 278,51 (incl. 21% btw). De indeling in deze groepen is ter beoordeling van het CBD.

Adresetiketten

U kunt de adressen ook toegestuurd krijgen op etiketten, al dan niet digitaal. Daarbij kunt u zelf aangeven welke adressen u wilt: eenmanszaken, hoofdzaken, filialen, kantooradressen enerzijds, en anderzijds kunt u nog aangeven of u alleen de adressen van gecertificeerde drogisterijen wilt, of ook de adressen van niet-gecertificeerde drogisterijen.

Kosten

Voor leveranciers van producten van het kern- en randassortiment bedragen de kosten € 0,13 en digitaal € 0,31 (excl. 21% btw en verzendkosten) per adres. Voor 'buitenstaanders', d.w.z. personen of bedrijven die niet tot de eerste groep behoren, maar wel een directe relatie met de drogisterijbranche hebben en voor wie de adressen geen verkoop- of handelsproducten zijn, geldt een tarief van € 0,14 en digitaal € 0,33 (excl. 21% btw en verzendkosten).
Heeft u belangstelling voor het adresbestand dan kunt u contact opnemen via het contactformulier of bellen met PCO Certificerend Orgaan via 0346-584200.

Contact

Aanhef