Jouw drogisterij met de Groene Plus

Altijd dichtbij

De drogist is de laagdrempelige gezondheidsadviseur in jouw buurt. Wij zijn Erkend Specialist in Zelfzorg, te herkennen aan de Groene Plus.

Je kunt met kleine kwalen prima bij de drogist terecht. Kleine kwalen zijn relatief onschuldige aandoeningen waarvoor je niet naar de dokter hoeft. Denk aan vermoeidheid, huidschimmels, hoesten, insectenbeten, schaafwonden, wratten of schimmelnagels. Wij helpen je aan met het juiste product PLUS een deskundig advies over zelfzorg.

Drogisten zijn goed opgeleid en volgen elk jaar nascholing om jou van het beste advies te voorzien en geven verantwoorde zorg. Ruim 2.350 drogisterijen en 10.000 vakmensen zorgen er samen voor dat je zo vitaal en gezond mogelijk blijft.

Drogisterijen met de Groene Plus

Drogisterijen en webshops met de Groene Plus zijn gecertificeerd. Bij deze drogisterijen en webshops ben je er zeker van dat er voldoende opgeleide (assistent)drogisten aanwezig zijn om jou te adviseren over gezondheid en kleine kwalen. Wist je dat deze medewerkers een vakopleiding achter de rug hebben en elk jaar bijscholing volgen? Bovendien waken drogisterijen met de Groene Plus voor veilig medicijngebruik: zij geven een risicowaarschuwing als dat nodig is en controleren of je nog meer informatie wenst over het gebruik van een zelfzorggeneesmiddel. Zij weten ook wanneer je beter een huisarts kunt raadplegen. De advisering gebeurt volgens advieskaarten die overeenkomen met de standaarden van apothekers en huisartsen.

Je vindt drogisterijen en webshops met de Groene Plus bij DA.nl, Etos.nl, Kruidvat.nl, Plein.nl, Trekpleister.nl en de zelfstandige drogisterijen. Voer hieronder op de kaart jouw postcode in voor een gecertificeerde winkel met de Groene Plus bij jou in de buurt.

Je kunt het overzicht van gecertificeerde drogisterijen ook als PDF downloaden. Bijgewerkt op 15 mei 2024.

Vind de drogisterij met de Groene Plus in jouw buurt

...

Nieuwe certificaten

Het CBD reikt elke maand nieuwe certificaten uit aan drogisterijwinkels. We zijn er trots op dat ruim 80 procent van de branche Erkend Specialist in Zelfzorg is en zich als drogisterij met de Groene Plus inspant voor verantwoorde zorg. Hieronder staat een overzicht van drogisterijen met de Groene Plus die recent het certificaat hebben behaald. Gefeliciteerd!