header

Keurmerk aanvragen

1. Aanvraag

Vul het aanvraagformulier in (zie hieronder) en stuur het naar het certificerend orgaan van het CBD: PCO. Zijn de gegevens compleet, dan ontvang je van PCO een bericht dat de tweede fase wordt gestart. Dit is de auditfase, dus binnen enige tijd ontvang je bezoek van een auditor.

2. Auditfase

Tijdens de auditfase bezoekt de auditor de winkel op afspraak. Onze auditor gaat aan de hand van een checklist na of de drogisterij voldoet aan de kwaliteitseisen zoals vermeld in de Waarborgeisen. Dit gebeurt met winkelinspectie, beoordeling van dossiers en gesprekken. De auditor stelt hierover een rapport samen.

Meer over Erkend Specialist in Zelfzorg

3. Toekenning certificaat

Is het rapport positief, dan verleent PCO het keurmerk aan de winkel. Mochten enkele punten nog niet aan de eisen voldoen, dan is er  gelegenheid om dit direct op te lossen. Als een winkel gecertificeerd is, zie je dat aan de raamsticker met  de Groene Plus. Alleen winkels die door de jaarlijkse controle zijn gekomen, mogen het huidige jaartal aan het keurmerk toevoegen. Zo is voor de consument duidelijk dat de kwaliteit van de geneesmiddelenverkoop in winkels met de Groene Plus voortdurend in de gaten wordt gehouden.

4. Controle audit

Draagt een winkel eenmaal het keurmerk, dan controleert onze auditor of er nog steeds wordt voldaan aan de Waarborgeisen. Dit gebeurt in een driejarige auditcyclus.

Vragen of hulp nodig? Neem contact op met PCO

Test je kennis

Hoeveel weet jij over...

Maagklachten

Ben jij goed op de hoogte? Maak de kennistest Alle kennistesten

Uit de praktijk

DA drogisterijHank
"In mijn winkel vroeg een moeder om producten tegen hoest bij haar peuter. De huisarts constateerde hooikoorts, maar vindt het kindje te jong voor medicatie. Ik adviseer homeopathische producten die voor deze leeftijd geschikt zijn. Dat gaf toch wat verlichting."
EtosRotterdam
"Een vrouw vroeg om ontsmettingsmiddel en afdekgaasjes. Ik was extra alert omdat ik net de nascholing over wondverzorging had afgerond. De wond bleek door een kat te zijn veroorzaakt en zag er slecht uit. Ik stuurde haar naar de huisarts en twee dagen later lag ze in het ziekenhuis met bloedvergiftiging."
TrekpleisterZevenaar
"Een zwangere dame vroeg mij om maagzuurremmers. Ik vertelde dat die middelen bij zwangerschap beter niet gebruikt kunnen worden. Maagzuurbinders zijn een veiligere keuze. Ik gaf haar ook wat tips tegen misselijkheid."
Meer praktijkverhalen

Vind jouw drogist

Vind de drogisterij met de Groene Plus in jouw buurt
Landkaart Centraal Bureau Drogisterijbedrijven