Keurmerk Zelfzorg Online aanvragen

1. Aanvraag

Vul het aanvraagformulier in (zie hieronder) en stuur het naar het certificerend orgaan van het CBD: PCO. Zijn de gegevens compleet, dan ontvang je van PCO een bericht dat de tweede fase wordt gestart. Dit is de auditfase.

2. Auditfase

Tijdens de auditfase gaat onze auditor aan de hand van een checklist na of de website voldoet aan de CBD-richtlijn voor online verkoop van UAD-geneesmiddelen.

 

 

Meer over Keurmerk Zelfzorg Online

3. Toekenning keurmerk

Is het onderzoek van de auditor positief, dan verleent PCO het keurmerk aan de webwinkel. Mochten enkele punten nog niet aan de eisen voldoen, dan is er gelegenheid om dit direct op te lossen. Als een webwinkel gecertificeerd is, zie je het Keurmerk Zelfzorg Online duidelijk op de website staan. Zo is voor de consument duidelijk dat de kwaliteit van de geneesmiddelenverkoop voortdurend in de gaten wordt gehouden.

4. Controle audit

Draagt een website eenmaal het keurmerk, dan controleert de auditor elk jaar of de website nog voldoet aan de CBD-richtlijn voor online verkoop van UAD-geneesmiddelen. Neem voor inzage van deze richtlijn contact op met PCO.

Vragen of hulp nodig? Neem contact op met PCO

Test je kennis

Hoeveel weet jij over...

Griep

Ben jij op de hoogte? Maak de kennistest Kennistest Griep

Uit de praktijk

EtosApeldoorn
"Mijn klant heeft stekende buikpijn en vraagt wat zij kan doen. Bij buikpijn vragen we altijd door. De klachten van de vrouw lijken op een maagzweer te wijzen. Ik raad Omeprazol aan maar zeg dat ze eerst langs de huisarts moet voordat ze het middel gaat gebruiken. De arts regelt een maagonderzoek en raad haar inderdaad aan om voorlopig Omeprazol te nemen."
DA DrogisterijDrunen
"Een oudere dame vraagt in mijn winkel naar pleisters. Dankzij de juiste vragen, ontdek ik dat een wond aan haar been al een week niet geneest. Ik geef haar advies over ontsmetting en verzorging en de wond is een week later dicht."
KruidvatMaastricht
"Er kwam een echtpaar in de winkel voor pijnstillers en brandwondenzalf. Bij brandwonden vragen wij altijd door. Vooral in combinatie met pijnstillers. Hun kindje bleek flinke brandwonden te hebben door kokend water. Ik belde direct de huisartsenpost en het kindje heeft uiteindelijk de juiste zorg gekregen."
Meer praktijkverhalen

Vind jouw drogist

De Erkend Specialist in Zelfzorg in jouw buurt
Landkaart Centraal Bureau Drogisterijbedrijven