header

Keurmerk Zelfzorg Online aanvragen

1. Aanvraag

Vul het aanvraagformulier in (zie hieronder) en stuur het naar het certificerend orgaan van het CBD: PCO. Zijn de gegevens compleet, dan ontvang je van PCO een bericht dat de tweede fase wordt gestart. Dit is de auditfase.

2. Auditfase

Tijdens de auditfase gaat onze auditor aan de hand van een checklist na of het proces van online verkoop en aflevering van en advisering over zelfzorggeneesmiddelen van een webshop voldoet aan de CBD-richtlijn ‘Verantwoorde zorg bij online verkoop van UAD-geneesmiddelen’.

.Downloads:

 

Meer over Keurmerk Zelfzorg Online

3. Toekenning keurmerk

Is het onderzoek van de auditor positief, dan verleent PCO het keurmerk aan de webshop en mag deze de Groene Plus dragen. Mochten enkele punten nog niet aan de eisen voldoen, dan is er gelegenheid om dit direct op te lossen. Als het proces van online verkoop en aflevering van en advisering over zelfzorggeneesmiddelen gecertificeerd is, zie je het Keurmerk Zelfzorg Online en de Groene Plus duidelijk op de webshop staan. Zo is voor de consument duidelijk dat de kwaliteit van dit proces voortdurend in de gaten wordt gehouden.

4. Controle audit

Draagt een webshop eenmaal het keurmerk, dan controleert de auditor elk jaar of het proces van online verkoop en aflevering van en advisering over zelfzorggeneesmiddelen van een webshop voldoet aan de CBD-richtlijn ‘Verantwoorde zorg bij online verkoop van UAD-geneesmiddelen’.

Vragen of hulp nodig? Neem contact op met PCO

Test je kennis

Hoeveel weet jij over...

Griep

Ben jij op de hoogte? Maak de kennistest Kennistest Griep

Uit de praktijk

EtosApeldoorn
"Mijn klant heeft stekende buikpijn en vraagt wat zij kan doen. Bij buikpijn vragen we altijd door. De klachten van de vrouw lijken op een maagzweer te wijzen. Ik raad Omeprazol aan maar zeg dat ze eerst langs de huisarts moet voordat ze het middel gaat gebruiken. De arts regelt een maagonderzoek en raad haar inderdaad aan om voorlopig Omeprazol te nemen."
DA DrogisterijDrunen
"Een oudere dame vraagt in mijn winkel naar pleisters. Dankzij de juiste vragen, ontdek ik dat een wond aan haar been al een week niet geneest. Ik geef haar advies over ontsmetting en verzorging en de wond is een week later dicht."
KruidvatMaastricht
"Er kwam een echtpaar in de winkel voor pijnstillers en brandwondenzalf. Bij brandwonden vragen wij altijd door. Vooral in combinatie met pijnstillers. Hun kindje bleek flinke brandwonden te hebben door kokend water. Ik belde direct de huisartsenpost en het kindje heeft uiteindelijk de juiste zorg gekregen."
Meer praktijkverhalen

Vind jouw drogist

Vind de drogisterij met de Groene Plus in jouw buurt
Landkaart Centraal Bureau Drogisterijbedrijven