header
Vakopleidingdrogisterij.nl

Door drogisten, voor drogisten

Als medewerker in de drogisterij met de Groene Plus maak je dagelijks het verschil en ben je bezig met de gezondheid en het welzijn van jouw klanten. Dat is niet zomaar iets! Daarom is er een nieuwe vakopleiding opgezet, gemaakt door de drogisterijsector zelf.

Vakopleidingdrogisterij.nl leert je de theorie, maar is ook een praktische opleiding, die recht doet aan de unieke positie van de drogist met een maatschappelijke rol als adviseur in gezondheid. Een digitale opleiding met persoonlijke begeleiding waar nodig.  

 

Vakopleidingdrogisterij.nl maakt leren zinvol, praktijkgericht én leuk. 

 

 

 

Naar Vakopleidingdrogisterij.nl Vind jouw drogist!

Leuk en praktijkgericht

Vakopleidingdrogisterij.nl is altijd up-to-date en besteedt veel aandacht aan actuele situaties uit de praktijk. Dankzij verschillende didactische methodes, video’s en interactieve werkvormen is het leren leuk en praktijkgericht. Na de opleiding tot (assistent)drogist op MBO 3 en 4-niveau ben je een echte vakvrouw of -man en weet je zeker dat je jouw klanten kunt voorzien van het beste advies! Wil je je eerst oriënteren op het werken in de drogisterij dan past de opleiding Verkoper in de Drogisterij bij jou (MBO 2-niveau). 

Bij Vakopleidingdrogisterij.nl kun je terecht voor de opleiding tot Verkoper in de Drogisterij, Assistent-Drogist en de module Toezicht.  

Opleiding  Duur (in weken)  Kosten licentie 
Verkoper in de Drogisterij  17  € 210,- 
Assistent-drogist*  30  € 310,- 
Toezicht*  8  € 190,- 

*Na het behalen van Assistent-drogist, volg je Toezicht om Drogist te worden.

  

Test je kennis!

Hoeveel weet jij over...

Maagklachten

Ben jij op de hoogte? Maak de kennistest Alle kennistesten

Uit de praktijk

TrekpleisterZevenaar
"Een zwangere dame vroeg mij om maagzuurremmers. Ik vertelde dat die middelen bij zwangerschap beter niet gebruikt kunnen worden. Maagzuurbinders zijn een veiligere keuze. Ik gaf haar ook wat tips tegen misselijkheid."
EtosApeldoorn
"Een klant met een donkere huid had diverse klachten en zat niet lekker in haar vel. Na de juiste vragen, adviseerde ik haar om vitamine D te slikken. Een donkere huid maakt moeilijker vitamine D aan en de aanbevolen 10/25 mcg per dag nam mevrouw nog niet in. Ze heeft op mijn advies de huisarts geraadpleegd en er bleek inderdaad een tekort aan vitamine D."
DA drogisterij Uden
"Ik zie in mijn winkel regelmatig ouderen die ibuprofen willen kopen. Ik adviseer hen dat ze bij het slikken van bloedverdunners of andere medicijnen, beter paracetamol kunnen gebruiken. Dat heeft de minste bijwerkingen. Veel ouderen zijn blij met dit advies."
Meer praktijkverhalen

Vind jouw drogist

Vind de drogisterij met de Groene Plus in jouw buurt
Landkaart Centraal Bureau Drogisterijbedrijven