header
Een vak met inhoud

Werken in de drogisterij

Werken in een drogisterij is niet zomaar iets. Je maakt dagelijks het verschil en bent bezig met de gezondheid en het welzijn van jouw klanten. Dat brengt een verantwoordelijkheid met zich mee.

In onze winkels werken:

  • verkopers in de drogisterij
  • assistent-drogisten
  • drogisten

Zij hebben allemaal een gedegen opleiding achter de rug. (Assistent)drogisten in winkels met de Groene Plus volgen ook jaarlijks nascholing om hun kennis op peil te houden.

 

 

 

 

 

 

Opleidingen & beroepen Vind jouw drogist!
Erkend Specialist

Opleidingen

en beroepen

Beste Zelfzorgadviseur

jaarlijkse verkiezing

Welke taken heb je?

Een drogisterij-medewerker weet alles over zelfzorg: welk middel is geschikt voor welke kwaal en wat zijn de risico’s? Maar ook in cosmetica, parfum, mondverzorging, zonbescherming of haarverzorging zijn er telkens nieuwe trends waar jij een goed advies over kunt geven. Je bent nooit uitgeleerd….

Werken in de drogisterij… Iets voor jou?

 

Assistent-drogisten en drogisten bieden hulp bij kleine kwalen met een goed advies en zelfzorggeneesmiddelen of supplementen. Alleen een gediplomeerd (assistent)drogist mag adviseren over zelfzorggeneesmiddelen. Zij houden hun vakkennis op peil met jaarlijkse nascholing. Als verkoper in de drogisterij weet je welke zelfzorgmiddelen waarvoor geschikt zijn en wanneer je de klant verwijst naar de (assistent)drogist.

Uit de praktijk

EtosVaassen
"Onze collega is een drogist in hart en nieren. Zij heeft in de loop der jaren veel klanten erop gewezen dat huidproblemen, zoals eczeem, vanuit de darmen kunnen komen. Een crème is een symptoombestrijder, en zij adviseert om ook wat aan de oorzaak te doen. Bijvoorbeeld met een gezond voedingspatroon of een product dat een gunstige werking heeft op de darmflora. Veel klanten zijn daarmee geholpen. In welke winkel zij ook werkt; haar klanten reizen altijd met haar mee." 
TrekpleisterZevenaar
"Een zwangere dame vroeg mij om maagzuurremmers. Ik vertelde dat die middelen bij zwangerschap beter niet gebruikt kunnen worden. Maagzuurbinders zijn een veiligere keuze. Ik gaf haar ook wat tips tegen misselijkheid."
DA drogisterijWinterswijk
"Een moeder kwam steeds terug in de winkel voor een product tegen keelpijn voor haar dochter. Ik adviseerde een arts te bezoeken want keelpijn hoort niet herhaaldelijk voor te komen. De dochter bleek Pfeiffer te hebben en kreeg bij de arts de juiste zorg."
Meer praktijkverhalen

Test je kennis!

Hoeveel weet jij over...

Pijnstillers?

Ben jij op de hoogte? Maak de kennistest Alle kennistesten

Vind jouw drogist

Vind de drogisterij met de Groene Plus in jouw buurt
Landkaart Centraal Bureau Drogisterijbedrijven

De drogist

Erkend Specialist in Zelfzorg