header
Zorg dat je Bijblijft

Nascholing

Drogisten en assistent-drogisten hebben een gedegen vakopleiding gevolgd. Omdat er steeds  nieuwe ontwikkelingen zijn in de drogisterij, is het belangrijk om bij te blijven. Daarom volgen (assistent)drogisten jaarlijks nascholing.

Voor medewerkers van gecertificeerde drogisterijen is de nascholing verplicht. Het CBD raadt ook medewerkers van niet-gecertificeerde drogisterijen aan om zich na te scholen.

Leren gaat bijna vanzelf!

De nascholing gebeurt via het platform ‘Zorg dat je Bijblijft’. Geen droge leerstof, maar online magazines met video’s en voorbeeldcases. Om te checken of je alles begrepen hebt, sluit elk magazine af met een eindtoets. Op het platform vind je ook interessant nieuws dat van nut kan zijn bij jouw advisering.

 

 

 

Bezoek het nascholingsplatform Vind jouw drogist!
Erkend Specialist

Opleidingen

en beroepen
Erkend Specialist

Beste Zelfzorgadviseur

jaarlijkse verkiezing

Hoe werkt het?

Aanmelden

Een abonnement op het nascholingsplatform is geldig gedurende het (lopende) kalenderjaar en kost € 50,05 inclusief btw. Na dit jaar (op 31 december) loopt het abonnement automatisch af kun je weer voor een jaar verlengen. Medewerkers van het grootwinkelbedrijf worden via het hoofdkantoor aangemeld. Overige medewerkers melden zich aan op het nascholingsplatform.

Heb je vragen?

Bekijk de veelgestelde vragen hieronder of neem contact op met de nascholingshelpdesk: 088- 7300811 of helpdesk@nascholingdrogisterij.nl

Magazines

Voor je jaarlijkse nascholingsverplichting rond je als assistent-drogist 5 willekeurige magazines af op het platform. Als drogist rond je ook 5 willekeurige magazines af en daarnaast ieder jaar het magazine Toezicht. De magazines zijn verdeeld in thema’s zoals maagklachten, pijn en pijnstillers, wondverzorging, etc. Je hebt een heel kalenderjaar om ze af te ronden. Op het nascholingsplatform zie je hoe ver je bent en weet je precies of je op schema ligt.

Test je kennis

Hoeveel weet jij over...

Kinderen & zelfzorg?

Ben jij goed op de hoogte? Maak de kennistest Alle kennistesten

Uit de praktijk

TrekpleisterZevenaar
"Een zwangere dame vroeg mij om maagzuurremmers. Ik vertelde dat die middelen bij zwangerschap beter niet gebruikt kunnen worden. Maagzuurbinders zijn een veiligere keuze. Ik gaf haar ook wat tips tegen misselijkheid."
EtosRotterdam
"Een vrouw vroeg om ontsmettingsmiddel en afdekgaasjes. Ik was extra alert omdat ik net de nascholing over wondverzorging had afgerond. De wond bleek door een kat te zijn veroorzaakt en zag er slecht uit. Ik stuurde haar naar de huisarts en twee dagen later lag ze in het ziekenhuis met bloedvergiftiging."
DA drogisterij Uden
"Ik zie in mijn winkel regelmatig ouderen die ibuprofen willen kopen. Ik adviseer hen dat ze bij het slikken van bloedverdunners of andere medicijnen, beter paracetamol kunnen gebruiken. Dat heeft de minste bijwerkingen. Veel ouderen zijn blij met dit advies."
Meer praktijkverhalen

Vind jouw drogist

Vind de drogisterij met de Groene Plus in jouw buurt
Landkaart Centraal Bureau Drogisterijbedrijven