Jouw gezondheid, onze zorg

Heb je last van kleine gezondheidskwalen of zit je niet lekker in je vel? Jouw drogist helpt graag met deskundig advies en producten die jou gezond en vitaal houden.

Zelfzorggeneesmiddelen bieden hulp bij kleine kwalen zoals hoest, huidschimmel, buikpijn of hoofdpijn. Deze middelen kun je zonder recept van de dokter zelf aanschaffen.

Ruim 83 procent van alle drogisterijwinkels is Erkend Specialist in Zelfzorg. Wij spannen ons in om verantwoorde zorg te verlenen bij de verkoop van zelfzorggeneesmiddelen. We letten erop dat je deze middelen veilig gebruikt en weten wanneer je beter naar de huisarts kunt gaan.

 

 

 

 

 

Meer over de drogist Vind jouw drogist!
Erkend Specialist

Gezond zijn

en gezond blijven
Erkend Specialist

Kleine kwaal?

snel weer beter
Erkend Specialist

Lekker in je vel

meer dan verzorging

Advies nodig? Ja!

Zelfzorggeneesmiddelen bieden hulp bij kleine kwalen waarvoor je niet direct naar een dokter hoeft. Deze middelen zijn veilig als je ze juist gebruikt. Maar verkeerd gebruik kan schadelijk zijn voor jouw gezondheid. Sommige zelfzorggeneesmiddelen hebben bijvoorbeeld bijwerkingen. Of ze zijn niet geschikt voor kinderen. En hoeveel mag je eigenlijk gebruiken, voor hoe lang?

De meeste mensen overschatten hun kennis over zelfzorggeneesmiddelen en onderschatten de risico’s. En niet iedereen leest de bijsluiter even goed. Daarom is er altijd een gediplomeerd (assistent)drogist aanwezig voor advies in onze winkels met De Groene Plus. We vragen bij het afrekenen van het geneesmiddel altijd of je nog vragen hebt over het gebruik en geven, als dat nodig is, een risicowaarschuwing.

Test je kennis

Hoeveel weet jij over...

Maagklachten

Ben jij goed op de hoogte? Maak de kennistest Alle kennistesten

Uit de praktijk

DA DrogisterijDrunen
"Een oudere dame vraagt in mijn winkel naar pleisters. Dankzij de juiste vragen, ontdek ik dat een wond aan haar been al een week niet geneest. Ik geef haar advies over ontsmetting en verzorging en de wond is een week later dicht."
EtosApeldoorn
"Mijn klant vraagt om producten die energie geven. Ik vraag door en het blijkt voor haar 4-jarige dochter bestemd. Het meisje heeft meer klachten en ik adviseer om direct een dokter te bezoeken. Haar klachten, zoals vreemd ruikende urine, kunnen wijzen op uitdroging of erger."
TrekpleisterZevenaar
"Een zwangere dame vroeg mij om maagzuurremmers. Ik vertelde dat die middelen bij zwangerschap beter niet gebruikt kunnen worden. Maagzuurbinders zijn een veiligere keuze. Ik gaf haar ook wat tips tegen misselijkheid."
Meer praktijkverhalen

Vind jouw drogist

Vind de drogisterij met de Groene Plus in jouw buurt
Landkaart Centraal Bureau Drogisterijbedrijven