Kleine kwaal?

Snel weer beter

Kleine kwalen zijn relatief onschuldige aandoeningen waarvoor je niet naar de dokter hoeft. Denk aan vermoeidheid, huidschimmels, hoesten,  insectenbeten, schaafwonden, wratten of schimmelnagels.

Je kunt met deze klachten prima bij de drogist terecht. Wij helpen je met deskundig advies en de juiste zelfzorggeneesmiddelen. Deze medicijnen zijn veilig bij juist gebruik, maar verkeerd gebruik kan schadelijk zijn. Daarom is de drogist opgeleid om jou persoonlijk te adviseren.

De drogist is als Erkend Specialist in Zelfzorg hét adres voor kleine kwalen. Drogisten zijn goed opgeleid, kennen hun klanten en geven verantwoorde zorg.

 

 

 

 

Jouw drogist Vind jouw drogist!
Erkend Specialist

Jouw drogist

altijd dichtbij
Erkend Specialist

Gezond zijn

en gezond blijven
Erkend Specialist

Lekker in je vel

meer dan verzorging
Erkend Specialist

Meer over de drogist

Erkend Specialist in Zelfzorg

Test je kennis!

Hoeveel weet jij over...

Kinderen & zelfzorg?

Ben jij goed op de hoogte? Maak de kennistest

Uit de praktijk

KruidvatChaam
"Een dame bezocht onze winkel vanwege haar kriebelhoest. Na een gesprek, waarbij we de juiste vragen stelden, adviseerden we haar om noscapine te gebruiken. Ze vertrouwde ons advies helaas niet. Twee dagen later kwam de dame echter terug omdat de dokter haar had aangeraden om bij ons noscapine te kopen. Ze heeft haar excuses aangeboden en vol lof verteld hoeveel vertrouwen ze nu in de drogist heeft."
EtosAmsterdam
"In mijn winkel komen geregeld klanten die om een hoestdrank voor droge prikkelhoest vragen. Als ik doorvraag, blijken zij vaak ook last te hebben van vastzittend slijm. Als drogist weet ik dat die klachten verergeren met een middel tegen droge prikkelhoest. Ik adviseer dan een middel om de slijm op te lossen en mijn klanten zijn blij met mijn advies en uitleg." 
DA drogisterij Uden
"Ik zie in mijn winkel regelmatig ouderen die ibuprofen willen kopen. Ik adviseer hen dat ze bij het slikken van bloedverdunners of andere medicijnen, beter paracetamol kunnen gebruiken. Dat heeft de minste bijwerkingen. Veel ouderen zijn blij met dit advies."
Meer praktijkverhalen

Vind jouw drogist

De Erkend Specialist in Zelfzorg in jouw buurt
Landkaart Centraal Bureau Drogisterijbedrijven