Communiceren over vaccineren op de werkvloer

geplaatst op: 21 december 2021

We hebben allemaal belang bij een gezonde en prettige werkomgeving. Met elkaar in gesprek gaan en blijven is daarom cruciaal, ook over lastige onderwerpen zoals de coronavaccins.

Zo’n 2,2 miljoen mensen zijn nog niet volledig gevaccineerd. Bijvoorbeeld omdat ze nog (medische) vragen hebben, moeite hebben met de taal, denken dat het geld kost of vanwege andere redenen.

Werknemers met vragen?

Merk je dat werknemers in jouw bedrijf of sector nog (medische) vragen hebben? Sinds maandag 13 december is er een nieuw landelijk telefoonnummer van de universitaire ziekenhuizen voor mensen die vragen hebben over de coronavaccins en graag medisch advies willen. Het nummer, 088-75 55 777, is iedere werkdag van 8.30 uur tot 16.30 uur te bereiken.

Het juiste gesprek

Voor werkgevers hebben VNO/NCW. MKB Nederland en GGD GHOR een handreiking gemaakt om het juiste gesprek te kunnen voeren met een aantal simpele tips en meer telefoonnummers. De handreiking kun je hieronder downloaden. Er zijn ook posters gemaakt voor gebruik op kantoor, onder de noemer ‘Twijfel over vaccineren? Laat je informeren’. Kijk hier op de campagne site voor posters of banners om te gebruiken in jouw bedrijf of online.

Inlooplocaties

Om het iedereen zo makkelijk mogelijk te maken heeft de GGD door het hele land vrije inlooplocaties voor een 1e of 2e prik, zie www.prikkenzonderafspraak.nl. Iedereen in uw bedrijf of sector kan zo precies zien wat de dichtstbijzijnde vaccinatielocaties zijn. De website is beschikbaar in 11 talen.

Door een mooie samenwerking tussen bedrijven en de GGD zijn al goede resultaten bereikt. Zie hier hoe we dat met elkaar hebben georganiseerd. Wil jij als werkgever ook acties op maat met de GGD bespreken of verkennen? Neem dan contact op met vaccinatiecovid19@ggdghor.nl.