Connie Verheijen (Etos) Beste Zelfzorgadviseur 2021

geplaatst op: 12 maart 2021

Drogist Connie Verheijen van Etos in Hoensbroek is de ‘Beste Zelfzorgadviseur’ 2021. Een jaar lang mag zij deze prestigieuze titel dragen. Juryvoorzitter Ruud Coolen van Brakel van Instituut Verantwoord Medicijngebruik:  “Connie Verheijen is een echte zorgverlener en benadrukt de meerwaarde van de drogist door goede advisering.”

Connie  kreeg de felicitaties op 11 maart tijdens de feestelijke digitale uitreiking uit handen van presentatrice Leonie ter Braak. Connie bekeek met haar winkelmanager en gezin de uitreiking vanuit huis en was enorm verrast over de uitslag: “Ik voelde me al winnaar omdat ik bij de beste vier hoorde, maar dit is helemaal geweldig”, aldus de Beste Zelfzorgadviseur 2021.

Gezondheid is belangrijk. Dat heeft de coronacrisis laten zien. De drogisterij blijft open om de maatschappij draaiende te houden en consumenten persoonlijk te helpen bij vragen en door persoonlijk advies over producten op het gebied van gezondheid, welbevinden en hygiëne. Niet voor niets is de drogist door de overheid benoemd tot vitale beroepsgroep, net als apothekersassistenten en verpleegkundigen. Een groot compliment aan de gehele beroepsgroep.

Juiste advies

Daarom is het belangrijk dat consumenten het juiste advies krijgen om gezond te blijven of beter te worden. Beste Zelfzorgadviseur word je niet zomaar. De kandidaten moeten op verschillende vakgebieden uitblinken: kennis van de kleine kwalen, de producten en de werkzame stoffen, maar ook alles weten over de grenzen van zelfzorg en wanneer naar de huisarts doorverwijzen. Ook moet de (assistent)drogist over goede advies- en communicatievaardigheden beschikken.
De verkiezing leeft in de sector. Een jaar lang de titel Beste Zelfzorgadviseur, dat spreekt toch wel aan. De deelnemers aan de verkiezing maakten online toetsen om de kennis en adviesvaardigheden te testen. Ook bezocht een mystery shopper de 12 (assistent)drogisten met de beste resultaten uit de toetsen. In de laatste ronde werden de beste kandidaten door een vakjury stevig aan de tand gevoeld over advieskeuze, beroepshouding en motivatie. Het totale plaatje bepaalde de uiteindelijke winnaar: Connie Verheijen van Etos in Hoensbroek.

Echte zorgverlener

Connie haalde een mooie 8,3! Volgens het juryrapport geeft zij niet alleen het juiste advies, maar geeft ook veel extra informatie. Juryvoorzitter Ruud Coolen van Brakel, directeur van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik (IVM): “Connie Verheijen is een echte zorgverlener, benadrukt de meerwaarde van de drogist door goede advisering, maar ook door bij de feiten te blijven. Ze is een teamspeler en deelt haar kennis met collega’s.”
De prijs werden uitgereikt door Leonie ter Braak tijdens een feestelijke en digitale avond als onderdeel van de Careality Care Award. Voor de finaleronde hadden zich ook geplaatst: Verena van Tilborg van Kruidvat in Schijndel, Monique Huiberts van DA Drogisterij Parfumerie Anna in Anna Paulowna en Betty Laan van Trekpleister in Den Helder. Zij grepen echter naast de hoofdprijs.
De verkiezing Beste Zelfzorgadviseur is een initiatief van het Centraal Bureau Drogisterijbedrijven (CBD). Doel van de verkiezing is het stimuleren van excellente advisering en aandacht voor het belang van de drogisterijbranche in Nederland.

Bekijk de hele uitreiking hieronder terug.