Keurmerk Zelfzorg Online geaccrediteerd

geplaatst op: 2 november 2023

De Raad van Accreditatie (RvA) heeft positief geoordeeld over de procedure en richtlijnen die betrekking hebben op het Keurmerk Zelfzorg Online. Na een uitvoerige beoordeling heeft de RvA accreditatie verleend aan het Keurmerk Zelfzorg Online onder registratienummer C163.

Deze zogeheten ‘scope’ geldt van september 2023 tot 1 oktober 2025 en is inmiddels gepubliceerd op de website van de RvA. De RvA heeft een beoordeling uitgevoerd tegen de vereisten zoals vastgelegd in EN ISO/IEC 17065, wat betekent dat alle procedures zijn beoordeeld, zoals de wijze van inspectie van de webshops en websites met de Groene Plus door de auditoren, interviews met de auditoren en documentenonderzoek.

Kwaliteitsstempel

Het CBD is trots dat het Keurmerk Zelfzorg Online net als het keurmerk Erkend Specialist in Zelfzorg nu is geaccrediteerd en het vertrouwen van de RvA geniet. Accreditatie door de RvA is een kwaliteitsstempel voor een keurmerk. De consument kan bij een geaccrediteerd keurmerk er vanuit gaan dat een winkel of webshop met dit keurmerk en de Groene Plus waarmaakt wat het belooft.

Onderstaande afbeelding is het concept voor het Keurmerk Zelfzorg Online 2024. Alleen certificeerde webshops mogen het keurmerk met jaartal dragen.