Lancering Digitale Logboek in 2024

geplaatst op: 30 november 2023

Drogisterijen met de Groene Plus zijn gecertificeerd en houden daarvoor een aantal documenten bij, het welbekende logboek. De meeste formulieren hiervoor werden tot nu toe op papier verwerkt. Dat gaat in 2024 veranderen, want het logboek wordt digitaal! 

Vanaf januari 2024 wordt het papieren logboek vervangen door een digitaal logboek. Een digitaal logboek is een stuk eenvoudiger bij te houden en dat scheelt veel tijd en werk. Je kunt het medewerkersbestand eenvoudig bijhouden in het digitale logboek, je vindt alle formulieren en werkinstructies online en je kunt bijvoorbeeld de resultaten van een audit inzien.

Alle certificeringsgegeven op één plek

Het Centraal Bureau Drogisterijbedrijven houdt bovendien bij welke examens er door de medewerkers zijn behaald en welke nascholing is afgerond. Je vindt straks dus alle gegevens die je als gecertificeerde drogisterij nodig hebt op één plek: het digitale logboek.

Lancering in fasen

Het digitale logboek wordt in fasen gelanceerd. Niet alle drogisterijen gaan direct over, je wordt bijtijds geïnformeerd over wanneer en hoe jullie met het digitale logboek gaan werken.

Het werken met het digitale logboek is eenvoudig, maar je moet er misschien even aan wennen. Het CBD maakt een instructievideo en staat straks met een helpdesk klaar om alle vragen te beantwoorden.