Leden KNDB benoemen nieuwe voorzitter

geplaatst op: 17 juni 2022

De voorzittershamer van de Koninklijke Nederlandse Drogisten Bond (KNDB) heeft een nieuwe eigenaar gekregen. Tijdens de Algemene Ledenvergadering heeft Frank Turksma de hamer overhandigd aan Marinus van Loon, die door de leden als zijn opvolger in de functie van voorzitter is benoemd.

De wisseling van voorzitters vond plaats op maandag 13 juni, tijdens een boottocht langs de Oostvaardersplassen. Een unieke setting waarin de leden bijeenkwamen voor de jaarvergadering. Sinds 2011 zit Turksma in het bestuur en vanaf 2016 in de functie van voorzitter. De organisatie mocht in deze tumultueuze periode opnieuw een beroep op Frank Turksma doen, die van 2005 t/m 2009 ook al het voorzitterschap van deze vereniging op zich nam.
Voor zijn jarenlange verdiensten en inzet voor de organisatie, benoemde het bestuur Turksma tot erelid van de KNDB. Mede-bestuurslid Jantien Meeuwsen speldde Frank de KNDB-speld op die bij het erelidmaatschap hoort, waardoor hij lid is voor het leven.

Duidelijke missie

De nieuwe voorzitter Marinus van Loon is geen onbekende binnen de branche. Tot 2013 had hij zijn eigen drogisterij in Sneek (Drogisterij Meidersma) en in de jaren ’90 was hij voorzitter van de NCDB, één van de twee fusiepartijen die samen in 1998 de KNDB vormden. De leden stuurden hem, en uiteraard met hem de andere bestuursleden, met een duidelijke boodschap op pad: ga binnen de kaders die de KNDB heeft tot het uiterste om de zelfstandige drogist te employeren als gezondheidsdeskundige – leefstijlspecialist. Niet alleen als verkoper van zelfzorggeneesmiddelen, maar veel breder en in relatie met anderen in de gezondheidszorg.

De bezegeling werd door ruim 50 aanwezigen bijgewoond tijdens een buitengewoon gezellige en succesvolle ledenvergadering die werd opgeluisterd door de boottocht door de Oostvaardersplassen, met prachtig weer en een ‘bbq aan boord’.

Meer informatie: KNDB, Nicole Hoetjes, 070-3012786 of 06-22205263.