Minister Kuipers (VWS) neemt ontslag

geplaatst op: 10 januari 2024

Demissionair minister Kuipers heeft vandaag per direct zijn ontslag ingediend. In een brief op X (voormalig Twitter) laat Kuipers weten dat hij een functie in het buitenland gaat bekleden. Koning Willem-Alexander heeft Kuipers inmiddels eervol ontslag verleend.

Functie buitenland

In de brief schrijft Kuipers dat hij ‘met bezwaard gemoed’ zijn ontslag indient omdat hij graag de termijn had afgemaakt. Ook laat hij weten dat aan zijn nieuwe functie in het buitenland een bepaalde ingangstermijn is gekoppeld. Over de functie zelf laat Kuipers nog niets los: “Daar kan ik helaas pas later meer duidelijkheid over geven.’

Ernst Kuipers is twee jaar minister van VWS geweest voor D66. Hij schrijft in de brief dat hij trots is op de vele mijlpalen die zijn behaald in de zorg, waaronder het Integraal Zorgakkoord, de Green Deal Zorg en de nieuwe Wet elektronische gegevensuitwisseling in de zorg.

De leiding van het ministerie van VWS wordt voorlopig waargenomen door Conny Helder (VVD), demissioniar minister voor langdurige zorg.