Vakopleidingdrogisterij.nl past opleiding VID aan

geplaatst op: 2 november 2023

Vakopleidingdrogisterij.nl, de opleidingssite van het CBD, heeft de opleiding voor Verkopers in de Drogisterij (VID) aangepast. De vernieuwde opleiding sluit beter aan op de dagelijks praktijk van een VID-er. De studieduur is korter, waardoor je sneller examen kunt doen. Een lang gekoesterde wens van de drogisterijbedrijven komt hiermee in vervulling.

De vernieuwde opleiding sluit goed aan op de gewijzigde exameneisen van Pharmacon voor VID. De lesstof benadrukt de rol die een VID-er in een drogisterij inneemt met het oog op de verkoop van geneesmiddelen. Hoe kun je als VID-er bijvoorbeeld achterhalen of een klant advies wenst bij de aankoop van een zelfzorggeneesmiddel? En weet de VID-er wanneer hij of zij een collega (assistent)drogist erbij moet halen en hoe de risicowaarschuwing gegeven moet worden? Nieuw is ook het onderwerp precursoren voor explosieven.
De bedoeling is dat door deze praktische opzet meer drogisterijmedewerkers zich willen laten scholen en eventueel doorstromen naar de opleiding tot assistent-drogist.

Vanaf januari 2024 beschikbaar

De opleiding is in januari 2024 beschikbaar. Zowel de CBD-opleiding als het Pharmacon-examen zullen ook goedkoper worden. Hierover volgt binnenkort meer informatie. Mensen die nu de huidige VID-opleiding volgen, kunnen tot 1 maart examen in de ‘oude stijl’ doen bij Pharmacon. Als je nog met VID wilt beginnen, raden we je aan om even te wachten tot januari. Dan kun je direct met de vernieuwde opleiding starten.