Zelfzorgcongres 2023: debateer mee!

geplaatst op: 21 maart 2023

Op 6 juni 2023 organiseert het Centraal Bureau Drogisterijbedrijven de tweede editie van het Zelfzorgcongres. Net als vorig jaar, bespreken we tijdens het congres de Staat van Zelfzorg in Nederland. De onderzoeksresultaten van de Proeftuin Zelfzorg staan centraal en worden geduid door een keynote spreker uit de zorg. Ook gaat innovatie-expert Deborah Nas van de TU Delft nader in op zelfzorg in de toekomst. Naar aanleiding van de resultaten van het onderzoeksrapport, gaan alle deelnemers van het congres met elkaar in debat onder leiding van de ervaren debatleider Gijs Weenink. Dagvoorzitter van het Zelfzorgcongres is presentator Art Rooijakkers

Blijf op de hoogte en praat mee over actuele topics in zelfzorg! Neem deel aan het Zelfzorgcongres 2023 van 13.00 -18.00 uur in Hart van Holland te Nijkerk. Het congres is kosteloos, een kleine lunch is inbegrepen.

Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar dus schrijf zo snel mogelijk in via deze button

Sprekers en debat

Het Zelfzorgcongres 2023, met als dagvoorzitter presentator Art Rooijakkers, staat in het teken van het eindrapport van de Proeftuin Zelfzorg. In de Proeftuin is het afgelopen anderhalf jaar onderzocht hoe huisartsen, apothekers en drogisten beter kunnen samenwerken op het gebied van zelfzorg. Zodat ook bij kleine kwalen de juiste zorg op de juiste plek wordt gegeven.

Op basis van twee consumentenonderzoeken van IPSOS en twee Nivel-onderzoeken bij huisartsen en drogisten, presenteert CBD-directeur Jos Jongstra een eindrapport met conclusies en aanbevelingen. Een nader te bepalen keynote-spreker uit de zorg zal de resultaten duiden, waarna het eindrapport wordt gepresenteerd.

Lagerhuis

Over de aanbevelingen vindt vervolgens een discussie plaats met alle aanwezigen in de vorm van een Lagerhuisdebat. Dit debat wordt geleid door Gijs Weenink, directeur van de Debat Academie. Tijdens het Zelfzorgcongres discussiëren alle aanwezigen over zes of zeven stellingen uit het Proeftuin-rapport. Iedere deelnemer moet steeds opnieuw positie kiezen, op basis van argumenten en feiten. Door goed te luisteren, worden de posities opnieuw herzien. De belangrijkste punten uit het debat worden anoniem weergegeven in een eindverslag. Gijs Weenink: “De ervaring leert dat deelnemers aan het debat tot een half jaar na het event nog nadenken over de uitkomsten en confrontaties.”

Toekomst en innovatie

Trendwatcher en innovatie-expert Deborah Nas geeft tijdens het congres haar visie op de toekomst van zelfzorg. Deborah Nas is een autoriteit in technologische innovaties, professor aan de TU Delft, keynote spreker en auteur.​ Door technologische ontwikkelingen in een maatschappelijke én zakelijke context te plaatsen, maakt ze inzichtelijk wat er vandaag al gaande is en wat we in de toekomst kunnen verwachten.

Blijf op de hoogte en debateer mee! Schrijf zo snel mogelijk in via bovenstaande button.