Uit de praktijk

KruidvatVarsseveld
"Een ouder echtpaar kocht regelmatig een middel met loperamide. Ik gaf elke keer de risicowaarschuwing: 'Diarree zorgt ervoor dat u eerder uitdroogt. Let u erop dat u voldoende drinkt?' Het echtpaar vertelde me later dat mijn waarschuwingen hebben gewerkt. Ze zijn naar de huisarts gegaan voor overleg."
Meer lezen
TrekpleisterZevenaar
"Een zwangere dame vroeg mij om maagzuurremmers. Ik vertelde dat die middelen bij zwangerschap beter niet gebruikt kunnen worden. Maagzuurbinders zijn een veiligere keuze. Ik gaf haar ook wat tips tegen misselijkheid."
Meer lezen
DA DrogisterijDrunen
"Mijn klant dacht dat haar dochtertje een koortslip had. Door de juiste vragen te stellen, kwam ik erachter dat het krentenbaard was en ik heb hen aangeraden om naar de dokter te gaan."
Meer lezen
EtosVaassen
"Onze collega is een drogist in hart en nieren. Zij heeft in de loop der jaren veel klanten erop gewezen dat huidproblemen, zoals eczeem, vanuit de darmen kunnen komen. Een crème is een symptoombestrijder, en zij adviseert om ook wat aan de oorzaak te doen. Bijvoorbeeld met een gezond voedingspatroon of een product dat een gunstige werking heeft op de darmflora. Veel klanten zijn daarmee geholpen. In welke winkel zij ook werkt; haar klanten reizen altijd met haar mee." 
Meer lezen
header
KruidvatDen Haag
"Een oudere klant kocht ibuprofen en ik vertelde bij de kassacheck dat dit middel soms niet goed combineert met receptmedicijnen. De dame bleek medicijnen te gebruiken en ik legde uit waarom ze dan beter paracetamol kan gebruiken. Ze vond het fijn dat wij daarop letten en neemt voortaan de juiste pijnstiller mee."
Meer lezen
DA drogisterij Uden
"Ik zie in mijn winkel regelmatig ouderen die ibuprofen willen kopen. Ik adviseer hen dat ze bij het slikken van bloedverdunners of andere medicijnen, beter paracetamol kunnen gebruiken. Dat heeft de minste bijwerkingen. Veel ouderen zijn blij met dit advies."
Meer lezen
EtosApeldoorn
"Een klant met een donkere huid had diverse klachten en zat niet lekker in haar vel. Na de juiste vragen, adviseerde ik haar om vitamine D te slikken. Een donkere huid maakt moeilijker vitamine D aan en de aanbevolen 10/25 mcg per dag nam mevrouw nog niet in. Ze heeft op mijn advies de huisarts geraadpleegd en er bleek inderdaad een tekort aan vitamine D."
Meer lezen
DA drogisterijHank
"In mijn winkel vroeg een moeder om producten tegen hoest bij haar peuter. De huisarts constateerde hooikoorts, maar vindt het kindje te jong voor medicatie. Ik adviseer homeopathische producten die voor deze leeftijd geschikt zijn. Dat gaf toch wat verlichting."
Meer lezen
KruidvatMaastricht
"Er kwam een echtpaar in de winkel voor pijnstillers en brandwondenzalf. Bij brandwonden vragen wij altijd door. Vooral in combinatie met pijnstillers. Hun kindje bleek flinke brandwonden te hebben door kokend water. Ik belde direct de huisartsenpost en het kindje heeft uiteindelijk de juiste zorg gekregen."
Meer lezen
EtosApeldoorn
"Mijn klant vraagt om oordruppels. Haar kindje heeft veel pijn, koorts en er komt vocht uit zijn oor. Als drogist weet ik dat in dit geval geen oordruppels mogen worden gebruikt. Ik raad aan de dokter te bellen en adviseer de juiste hoeveelheid paracetamol. De dokter schreef het kind antibiotica voor."
Meer lezen