Campagne

Maagklachten

Eén op de vier mensen heeft wel eens last van maagklachten. Voor klachten zoals brandend maagzuur, misselijkheid, obstipatie of een opgeblazen gevoel kun je bij de drogist terecht.

Niet iedereen weet welk middel voor welke kleine kwaal geschikt is. Te veel mensen kiezen bijvoorbeeld voor een onnodig zwaar middel dat meer kans geeft op bijwerkingen. Ook weten veel mensen niet dat sommige maagmiddelen alleen geschikt zijn voor kort gebruik. Of welke maagmiddelen je bij zwangerschap mag gebruiken. Daarom is een persoonlijk advies noodzakelijk.

Jouw Erkend Specialist in Zelfzorg helpt je graag en geeft advies over veilig gebruik. We organiseerden ook enkele publiekscampagnes over maagklachten.

 

 

 

 

 

Alle campagnes Vind jouw drogist!
Erkend Specialist

Jouw gezondheid

onze zorg
Erkend Specialist

Kleine kwaal?

snel weer beter
Erkend Specialist

Gezond zijn

en gezond blijven
Erkend Specialist

Lekker in je vel

meer dan verzorging

Ons advies bij maagklachten

Een juiste aanpak van maagklachten is belangrijk, niet alleen om het ongemak te verhelpen maar ook om verergering  te voorkomen. Jouw Erkend Specialist in Zelfzorg wijst jou op de juiste leefregels, veilig gebruik van zelfzorgmiddelen en we weten wanneer je beter naar een huisarts kunt gaan.

Meer weten?

De keuze voor het juiste maagmiddel blijkt niet eenvoudig; uit onderzoek blijkt dat veel mensen bijvoorbeeld bij maagzuur kiezen voor zwaardere maagzuurremmers terwijl een maagzuurbinder vaak volstaat. Wij adviseren  je graag over het juiste gebruik. Blijf niet te lang doorlopen met maagklachten. Gaan de klachten niet over ondanks aanpassingen in de leefstijl of het gebruik van zelfzorgmiddelen, maak dan een afspraak met je huisarts.

 

Test je kennis

Hoeveel weet jij over...

Maagklachten

Ben jij op de hoogte? Maak de kennistest Alle kennistesten

Uit de praktijk

TrekpleisterZevenaar
"Een zwangere dame vroeg mij om maagzuurremmers. Ik vertelde dat die middelen bij zwangerschap beter niet gebruikt kunnen worden. Maagzuurbinders zijn een veiligere keuze. Ik gaf haar ook wat tips tegen misselijkheid."
EtosApeldoorn
"Mijn klant heeft stekende buikpijn en vraagt wat zij kan doen. Bij buikpijn vragen we altijd door. De klachten van de vrouw lijken op een maagzweer te wijzen. Ik raad Omeprazol aan maar zeg dat ze eerst langs de huisarts moet voordat ze het middel gaat gebruiken. De arts regelt een maagonderzoek en raad haar inderdaad aan om voorlopig Omeprazol te nemen."
KruidvatVarsseveld
"Een ouder echtpaar kocht regelmatig een middel met loperamide. Ik gaf elke keer de risicowaarschuwing: 'Diarree zorgt ervoor dat u eerder uitdroogt. Let u erop dat u voldoende drinkt?' Het echtpaar vertelde me later dat mijn waarschuwingen hebben gewerkt. Ze zijn naar de huisarts gegaan voor overleg."
Meer praktijkverhalen

Vind jouw drogist

Vind de drogisterij met de Groene Plus in jouw buurt
Landkaart Centraal Bureau Drogisterijbedrijven