Campagne

Zelfzorg & kinderen

Bij kinderen is de werking van een medicijn anders dan bij volwassenen. Dus ook bij zelfzorggeneesmiddelen. Welke pijnstiller mag jouw kind hebben? Hoe lang mag neusspray worden gebruikt? Wat mag je je baby geven bij diarree?

Uit onderzoek van CBD en IVM bleek dat veel ouders te weinig kennis hebben over het gebruik van zelfzorggeneesmiddelen bij kinderen. Daarom organiseerden we een voorlichtingscampagne.

Vraag gerust advies aan jouw Erkend Specialist in Zelfzorg. Wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuze voor jouw kind, geven uitleg of een risicowaarschuwing en weten wanneer je beter naar de huisarts kunt gaan.

 

 

 

Alle campagnes Vind jouw drogist!
header-centraalbureaudrogisterijbedrijven
Erkend Specialist

Jouw gezondheid

onze zorg
Erkend Specialist

Kleine kwaal?

snel weer beter
Erkend Specialist

Gezond zijn

en gezond blijven
Erkend Specialist

Lekker in je vel

meer dan verzorging

Ons advies bij zelfzorg & kinderen

Voor je kind wil je het beste, maar veel ouders kiezen een verkeerd zelfzorggeneesmiddel, volgens het onderzoek. Welke neusspray of pijnstiller is bijvoorbeeld geschikt voor jouw kindje? En wat is de juiste dosis?

Meer weten?

 

Meer dan 40% van de ouders kiest een product dat niet geschikt is voor de leeftijd van hun kind. Vaak weten zij ook niet wat de juiste dosis is. Deskundig advies is hierbij belangrijk, vinden de ouders (86,2%). Maar in de praktijk lezen zij vaak alleen de verpakking of bijsluiter. Deze teksten zijn niet altijd voor iedereen duidelijk. Wil je zeker weten dat je de juiste en een veilige keuze maakt? Vraag dan om advies aan jouw Erkend Specialist in Zelfzorg. We helpen jou graag.

Test je kennis

Hoeveel weet jij over...

Zelfzorg & kinderen

Ben jij goed op de hoogte? Maak de kennistest Alle kennistesten

Uit de praktijk

DA drogisterijHank
"Een klant zoekt een product tegen keelpijn bij haar baby. Het kindje blijkt er al een tijd last van te hebben. De huisarts heeft tijmsiroop geadviseerd. Het kindje dronk toen nog goed, maar bij doorvragen kom ik erachter dat de baby nu niet meer goed drinkt. Ik adviseer om direct langs de huisartsenpost te gaan."
EtosApeldoorn
"Mijn klant vraagt om oordruppels. Haar kindje heeft veel pijn, koorts en er komt vocht uit zijn oor. Als drogist weet ik dat in dit geval geen oordruppels mogen worden gebruikt. Ik raad aan de dokter te bellen en adviseer de juiste hoeveelheid paracetamol. De dokter schreef het kind antibiotica voor."
KruidvatMaastricht
"Er kwam een echtpaar in de winkel voor pijnstillers en brandwondenzalf. Bij brandwonden vragen wij altijd door. Vooral in combinatie met pijnstillers. Hun kindje bleek flinke brandwonden te hebben door kokend water. Ik belde direct de huisartsenpost en het kindje heeft uiteindelijk de juiste zorg gekregen."
Meer praktijkverhalen

Vind jouw drogist

Vind de drogisterij met de Groene Plus in jouw buurt
Landkaart Centraal Bureau Drogisterijbedrijven