Beste Zelfzorgadviseur

De winnaars

2022: Josine Hageman, Kruidvat

Josine Hageman van Kruidvat ’s Heerenberg is de winnaar van 2022. Josine geeft volgens het juryrapport niet alleen het juiste advies over geneesmiddelen en kleine kwalen, maar ze geeft haar klanten ook spontaan leefstijltips en weet wanneer ze iemand moet doorverwijzen naar de huisarts. “Als drogist draag ik graag mijn steentje bij aan de gezondheid van mijn klanten. Het is geweldig dat ik daarmee in de prijzen ben gevallen en een jaar lang als ambassadeur dit mooie beroep mag vertegenwoordigen”, zegt Josine die een reischeque twv 1.250 euro in de wacht sleepte.

2021: Connie Verheijen, Etos

Drogist Connie Verheijen van Etos in Hoensbroek is de winnaar van 2021. Juryvoorzitter Ruud Coolen van Brakel van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik prees Connie als een echte zorgverlener met een sterk advies. Connie haalde een mooie 8,3. Volgens het juryrapport geeft zij het juiste advies en veel extra informatie. Connie: “Ik voelde me al winnaar toen ik bij de finalisten behoorde. Mijn klanten zeiden: ‘we wisten wel dat je zou winnen. We komen niet voor niks met onze gezondheidsvragen naar jou toe’.”

Schrijf je ook in!

2020: Michelle van Dongen, Etos

Drogist Michelle van Dongen van Etos Oosterhout is de Beste Zelfzorgadviseur 2020. Ze behaalde vooral bij de jurygesprekken een hoge score; ruim 100 punten meer dan de andere kandidaten. De jury zei: “Michelle vindt de WASA-vragen erg belangrijk. Zij geeft op een bedachtzame wijze advies. Overweegt de risico’s en luistert naar de klant. Haar beroepshouding,  kennis en communicatieve eigenschappen zijn sterk. En ze is goed op de hoogte van de risicowaarschuwingen.” Michelle behaalde een score van 96,1 punten.

2019: Jeanette Philippo, Trekpleister

Drogist Jeanette Philippo van Trekpleister Bodegraven is uit meer dan 400 kandidaten verkozen tot winnaar van 2019. Ze haalde een score van 83,5% bij de online toetsen en bij de mystery shopper 90%. Volgens het juryrapport blinkt Jeanette uit in een to the point advies. Ze heeft ook een goede visie op het vak van de drogist voor de toekomst. Jeanette: “Bij elke vraag van de jury had ik het idee dat ik nog veel meer kon vertellen, zoals ik ook in de winkel doe. Geweldig dat mijn passie op deze manier wordt gewaardeerd.”

2018: Petra Meinen, DA

Petra Meinen, van DA Drogisterij ’t Centrum in Winterswijk is de Beste Zelfzorgadviseur 2018. Ze behaalde bij de online toetsen een score van 86%. Bij het bezoek van de mystery shopper ontving zij 101 van de 104 punten. De jury concludeerde dat Petra een overtuigende drogist is met een rustige uitstraling. Zij geeft deskundig en objectief advies met parate kennis, waarbij ze goed luistert naar de klant.

2017: Desirée Werner van Erven, Kruidvat

Winnaar van 2017 is Desirée Werner van Erven van Kruidvat Tilburg. Ze behaalde bij de 6 online toetsen een score van 78%. Bij het mysterie bezoek schreef zij de volle 80 punten op haar naam en daarmee is zij de terechte winnares. Het juryrapport vertelt dat Desirée goed luistert, de juiste vragen stelt, zorgvuldig is en ondanks drukte de tijd neemt. Ze brengt haar uiteindelijke advies ook op een natuurlijke manier over.

2016: Lieke Melis, Etos

Lieke Melis, drogist bij Etos Borniastraat in Leeuwarden, is de winnares van 2016. Ze stelt volgens de jury goede vragen over de cases en zorgt dat alle informatie boven water komt. Daardoor kan zij een goed advies geven. De jury, bestaande uit Ruud Coolen van Brakel (directeur Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik), Lyda Blom (docent apothekersopleiding Universiteit Utrecht), Anneke Kerkhoff (drogist) en Ele Visser (directeur PatiëntenAcademie), noemden Lieke “een echte vakvrouw en een terechte winnaar van de titel Beste Zelfzorgadviseur.”

2015: Linda Harms, Trekpleister

Linda Harms, drogist bij Trekpleister Westwaarts in Zoetermeer, is de winnares van 2015. De jury was onder de indruk van haar attitude, kennis en kunde: “Linda is goed op de hoogte van actuele ontwikkelingen in het vak, geeft de juiste adviezen, kent de balans tussen commercie en verantwoorde zorg en ze laat zien dat ze kritisch nadenkt bij haar advies. Een echte vakvrouw en een voorbeeld voor de branche.”

Vind jouw drogist

Vind de drogisterij met de Groene Plus in jouw buurt
Landkaart Centraal Bureau Drogisterijbedrijven