Verkiezing

Beste Zelfzorgadviseur

Drogisten en assistent-drogisten kunnen elk jaar meedoen aan de verkiezing tot Beste Zelfzorgadviseur. De verkiezing zet het beste advies over zelfzorggeneesmiddelen in het zonnetje. Ook het belang van de drogist als Erkend Specialist in Zelfzorg wordt voor het voetlicht gebracht.

Kennis en deskundig advies over zelfzorggeneesmiddelen staan centraal. Goed advies bij zelfzorg is belangrijk. Een geneesmiddel kan bijvoorbeeld geschikt zijn voor volwassenen maar niet voor kinderen. Of het is alleen geschikt voor kort gebruik, heeft bijwerkingen of is niet geschikt voor jouw situatie. De Erkend Specialist in Zelfzorg is goed opgeleid en volgt jaarlijks nascholing om klanten van het beste advies te voorzien.

Wie wonnen tot nu toe de titel Beste Zelfzorgadviseur? Maak kennis met de winnaars.

 

 

 

Meld je aan Vind jouw drogist!

Beste Zelfzorgadviseur word je niet zomaar

Je moet op verschillende vakgebieden uitblinken. Je weet alles over kleine kwalen, producten en werkzame stoffen. Maar je weet ook waar de grens van je kennis ligt en wanneer je beter naar een huisarts doorverwijst. Daarnaast moet ook nog goed kunnen communiceren en adviseren.

Als kandidaat maak je eerst online testen, daarna krijgen de beste scores een mysterie-shopper op bezoek en de finalisten verschijnen uiteindelijk voor de vakjury.

De Erkend Specialist in Zelfzorg staat voor verantwoorde zelfzorgadvisering. Wij geven ruim 68 miljoen zelfzorgadviezen per jaar en voorkomen met minimaal 142.000 adviezen per jaar ernstige gezondheidsrisico’s. En dat mag iedereen weten. Daarom nodigen we medewerkers van winkels met het keurmerk van harte uit om mee te doen aan de verkiezing Beste Zelfzorgadviseur.

Josine Hageman (Kruidvat) Beste Zelfzorgadviseur 2022

Uit 138 aanmeldingen is Josine Hageman van Kruidvat op 6 april 2022 verkozen tot de Beste Zelfzorgadviseur 2022! Gefeliciteerd! De overige finalisten waren:

  • DA – Monique Huiberts
  • Etos – Ingrid Mulder
  • Trekpleister – Jeanet Lens
  • Zelfstandig – Marre Bax

Bekijk hier de foto’s en video van de uitreiking

Uit de praktijk

KruidvatMaastricht
"Mijn klant vraagt om een product tegen erge jeuk. De huid is onrustig met open plekken. Ik adviseer geen product tegen jeuk, maar een bacteriedodend doucheproduct. Binnen een week is mijn klant van de jeuk af."
Meer praktijkverhalen

Conny Verheijen, Beste Zelfzorgadviseur 2021

Conny Verheijen van Etos was de winnaar van 2021. Bekijk haar nominatie-video >>

Test je kennis

Hoeveel weet jij over...

Maagklachten

Ben jij goed op de hoogte? Maak de kennistest Alle kennistesten

Vind jouw drogist

Vind de drogisterij met de Groene Plus in jouw buurt
Landkaart Centraal Bureau Drogisterijbedrijven