Campagne

Pijnstillers

Pijnstillers zijn populair: meer dan 80 procent van de Nederlanders gebruikt wel eens een pijnstiller van de drogist.

Veel mensen overschatten hun kennis over pijnstillers en onderschatten de risico’s. Dat blijkt uit onderzoek van het IVM in opdracht van CBD. De kans op (ernstige) klachten is klein, maar goed advies blijft noodzakelijk.

Hoeveel mag pijnstillers mag ik maximaal? Welke pijnstiller is geschikt voor mijn klacht of mijn kind? Kan ik het combineren met andere medicijnen? Jouw Erkend Specialist in Zelfzorg geeft graag persoonlijk advies.

Om iedereen bewust te maken van pijnstillers en de noodzaak van een goed advies, organiseren alle aangesloten drogisterijen regelmatig de ‘Week van de Pijn’.

 

 

 

Alle campagnes Vind jouw drogist!
header
Erkend Specialist

Jouw gezondheid

onze zorg
Erkend Specialist

Kleine kwaal?

snel weer beter
Erkend Specialist

Gezond zijn

en gezond blijven
Erkend Specialist

Lekker in je vel

meer dan verzorging

Ons advies bij pijnstillers

Heb je pijn of koorts? Dan is paracetamol de eerste keuze omdat het de minste bijwerkingen heeft. Het bestrijdt pijn en verlaagt koorts effectief en veilig. Is de pijn heel fel? Begin dan met twee tabletten en neem maximaal 6 tabletten van 500 mg paracetamol per dag (24 uur).

Meer weten?

Soms helpt paracetamol niet voldoende. Bijvoorbeeld bij een ontsteking of  hevige menstruatiepijn. Dan kun je beter een zwaardere pijnstiller of NSAID nemen, zoals als ibuprofen, Advil of Aleve. Bij NSAID’s is de kans op bijwerkingen echter groter. Ook kunnen sommige mensen deze middelen beter niet gebruiken. In de bijsluiter staat precies voor wie dit geldt. Lees de bijsluiter dus altijd goed door.

Test je kennis

Hoeveel weet jij over...

Pijnstillers

Ben jij op de hoogte? Maak de kennistest Alle kennistesten

Uit de praktijk

DA drogisterij Uden
"Ik zie in mijn winkel regelmatig ouderen die ibuprofen willen kopen. Ik adviseer hen dat ze bij het slikken van bloedverdunners of andere medicijnen, beter paracetamol kunnen gebruiken. Dat heeft de minste bijwerkingen. Veel ouderen zijn blij met dit advies."
Meer praktijkverhalen

Waar of niet waar?

Welke pijnstiller is geschikt bij welke kwaal? Drogist en Beste Zelfzorgadviseur Linda Harms geeft advies.

Bekijk de video >>

Vind jouw drogist

Vind de drogisterij met de Groene Plus in jouw buurt
Landkaart Centraal Bureau Drogisterijbedrijven