Veilig werken en winkelen

Zeker tijdens de coronacrisis waken drogisten voor de veiligheid van medewerkers en klanten. Daarom hebben alle drogisterijen een aantal spelregels afgesproken.

 

We laten maximaal één klant per 5m2 winkeloppervlak toe. Het gebruik van een winkelmandje of andere maatregelen kunnen dit reguleren.

Voor de medewerkers zijn ook afspraken gemaakt zodat zij op een prettige en veilige manier hun werk kunnen doen. Zo is er voor advisering  bij het zelfzorgschap een afgegrensde plaats beschikbaar en zijn er ‘kuchschermen’ bij de kassa. De gangpaden worden zoveel mogelijk vrijgemaakt van obstakels en waar nodig wordt de looprichting aangegeven.

Uit de praktijk

Zelfstandig drogist Gieten
"Een vrouw vraagt in mijn winkel om een likdoornpleister. Bij doorvragen blijkt het voor haar 6-jarig zoontje bestemd. Als drogist weet je dat kinderen van deze leeftijd geen likdoorn kunnen hebben. Onze pedicure ontdekte een splinter, die was zo verwijderd."
Meer praktijkverhalen

10 veelgestelde vragen

Hoe groot is het risico op besmetting met het coronavirus in winkels? En wat kan je doen om dit risico zelf zo klein mogelijk te maken? Viroloog Ab Osterhaus geeft antwoord op 10 veelgestelde vragen.

Bekijk de video >>

Test je kennis!

Hoeveel weet jij over...

Kinderen & zelfzorg?

Ben jij goed op de hoogte? Maak de kennistest Alle kennistesten

Vind jouw drogist

De Erkend Specialist in Zelfzorg in jouw buurt
Landkaart Centraal Bureau Drogisterijbedrijven