Veilig werken en winkelen

Zeker tijdens de coronacrisis waken drogisten voor de veiligheid van medewerkers en klanten. Daarom hebben alle drogisterijen een aantal spelregels afgesproken.

 

We laten maximaal één klant per 5m2 winkeloppervlak toe. Het gebruik van een winkelmandje of andere maatregelen kunnen dit reguleren.

Voor de medewerkers zijn ook afspraken gemaakt zodat zij op een prettige en veilige manier hun werk kunnen doen. Zo is er voor advisering  bij het zelfzorgschap een afgegrensde plaats beschikbaar en zijn er ‘kuchschermen’ bij de kassa. De gangpaden worden zoveel mogelijk vrijgemaakt van obstakels en waar nodig wordt de looprichting aangegeven.

Update 16 februari 2022

Tijdens de persconferentie van 15 februari werden versoepelingen aangekondigd. Voor de drogisterij betekent dit het volgende:

  1. Per direct geldt er geen maximaal aantal klanten meer in de winkel.
  2. Vanaf 25 februari 2022 hoeven zowel medewerkers als klanten geen mondkapje meer  te dragen in de winkel.
  3. Vanaf 25 februari 2022 vervalt het protocol voor cosmetica-testers in de winkels.

Uit de praktijk

TrekpleisterZevenaar
"Een zwangere dame vroeg mij om maagzuurremmers. Ik vertelde dat die middelen bij zwangerschap beter niet gebruikt kunnen worden. Maagzuurbinders zijn een veiligere keuze. Ik gaf haar ook wat tips tegen misselijkheid."
Meer praktijkverhalen

10 veelgestelde vragen

Hoe groot is het risico op besmetting met het coronavirus in winkels? En wat kan je doen om dit risico zelf zo klein mogelijk te maken? Viroloog Ab Osterhaus geeft antwoord op 10 veelgestelde vragen.

Bekijk de video >>

Test je kennis!

Hoeveel weet jij over...

Kinderen & zelfzorg?

Ben jij goed op de hoogte? Maak de kennistest Alle kennistesten

Vind jouw drogist

Vind de drogisterij met de Groene Plus in jouw buurt
Landkaart Centraal Bureau Drogisterijbedrijven