header
Vitale beroepsgroep

Achtergrond

De drogisterijmedewerker behoort tot een van de cruciale beroepsgroepen. We zorgen er samen met verpleegkundigen, apothekers en supermarkten voor dat de samenleving tijdens de coronacrisis en lockdowns blijft draaien.

 

De overheid heeft drogisten gevraagd om tijdens de coronacrisis open te blijven. Drogisterijen zijn immers specialist in zelfzorg en het toegankelijke verkooppunt voor zelfzorggeneesmiddelen als paracetamol, voor gezondheid, verzorging en hygiëne. Deze belangrijke rol moet ook tijdens de coronacrisis beschikbaar zijn. Daarom zijn drogisten open gebleven waar andere winkels dicht moesten.

Medewerkers in vitale beroepen hoeven niet thuis te blijven als iemand in het huishouden verkoudheidsklachten en koorts en/of benauwdheid heeft. Je blijft wel thuis als je zelf klachten met koorts hebt (overleg zo nodig met jouw werkgever). Drogisten kunnen tijdens een lockdown door corona gebruikmaken van kinderopvang.

Kinderopvang

Uit de praktijk

DA DrogisterijDrunen
"Mijn klant dacht dat haar dochtertje een koortslip had. Door de juiste vragen te stellen, kwam ik erachter dat het krentenbaard was en ik heb hen aangeraden om naar de dokter te gaan."
TrekpleisterZevenaar
"Een zwangere dame vroeg mij om maagzuurremmers. Ik vertelde dat die middelen bij zwangerschap beter niet gebruikt kunnen worden. Maagzuurbinders zijn een veiligere keuze. Ik gaf haar ook wat tips tegen misselijkheid."
EtosApeldoorn
"Mijn klant vraagt om oordruppels. Haar kindje heeft veel pijn, koorts en er komt vocht uit zijn oor. Als drogist weet ik dat in dit geval geen oordruppels mogen worden gebruikt. Ik raad aan de dokter te bellen en adviseer de juiste hoeveelheid paracetamol. De dokter schreef het kind antibiotica voor."
Meer praktijkverhalen

Test je kennis

Hoeveel weet jij over....

Pijnstillers

Ben jij op de hoogte? Maak de kennistest Alle kennistesten

Vind jouw drogist

Vind de drogisterij met de Groene Plus in jouw buurt
Landkaart Centraal Bureau Drogisterijbedrijven