Beste Zelfzorgadviseur

Reglement

De organisatie van de verkiezing Beste Zelfzorgadviseur is een samenwerkingsverband tussen Centraal Bureau Drogisterijbedrijven (CBD) en het officiële nascholingsplatform Zorg dat je Bijblijft.

 

Het doel van de verkiezing is het stimuleren van goede advisering en landelijk aandacht te vragen voor het belang van goed zelfzorgadvies in de drogisterij met de Groene Plus. Naast de eretitel voor de winnaar, ontvangen alle finalisten een prijs.

Bij inschrijving ga je akkoord met het reglement.

Meer over de verkiezing

Test je kennis

Hoeveel weet jij over...

Griep?

Ben jij goed op de hoogte? Maak de kennistest Alle kennistesten
TrekpleisterZevenaar
"Een zwangere dame vroeg mij om maagzuurremmers. Ik vertelde dat die middelen bij zwangerschap beter niet gebruikt kunnen worden. Maagzuurbinders zijn een veiligere keuze. Ik gaf haar ook wat tips tegen misselijkheid."
DA drogisterij Uden
"Ik zie in mijn winkel regelmatig ouderen die ibuprofen willen kopen. Ik adviseer hen dat ze bij het slikken van bloedverdunners of andere medicijnen, beter paracetamol kunnen gebruiken. Dat heeft de minste bijwerkingen. Veel ouderen zijn blij met dit advies."
EtosApeldoorn
"Mijn klant vraagt om oordruppels. Haar kindje heeft veel pijn, koorts en er komt vocht uit zijn oor. Als drogist weet ik dat in dit geval geen oordruppels mogen worden gebruikt. Ik raad aan de dokter te bellen en adviseer de juiste hoeveelheid paracetamol. De dokter schreef het kind antibiotica voor."
Meer praktijkverhalen

Vind jouw drogist

Vind de drogisterij met de Groene Plus in jouw buurt
Landkaart Centraal Bureau Drogisterijbedrijven