Opleidingen en beroepen

Wil je graag in een drogisterij werken? Als winkelmedewerker in de boeiende drogisterijbranche heb je flink wat kennis nodig. Jouw klanten verwachten een betrouwbaar en deskundig advies. Daarom volg je een gedegen opleiding voor de volgende beroepen:

  • Verkoper in de Drogisterij
  • Assistent-drogist
  • Drogist

Je kunt van verkoper doorgroeien naar assistent-drogist en vervolgens kun je weer doorstuderen tot drogist. De opleiding tot (assistent)drogist is op mbo-3 of mbo-4 niveau en de (assistent)drogist volgt jaarlijks een verplichte nascholing. Het CBD verzorgt het basismateriaal voor deze opleidingen. Je kunt de opleidingen volgen bij deze instellingen:

 

Jaarlijkse nascholing Vind jouw drogist!
Erkend Specialist

Vakopleidingdrogisterij.nl

Voor en door drogisten

Test je kennis!

Hoeveel weet jij over...

Griep

Ben jij goed op de hoogte? Maak de kennistest Alle kennistesten

Uit de praktijk

TrekpleisterZevenaar
"Een zwangere dame vroeg mij om maagzuurremmers. Ik vertelde dat die middelen bij zwangerschap beter niet gebruikt kunnen worden. Maagzuurbinders zijn een veiligere keuze. Ik gaf haar ook wat tips tegen misselijkheid."
EtosApeldoorn
"Mijn klant vraagt om oordruppels. Haar kindje heeft veel pijn, koorts en er komt vocht uit zijn oor. Als drogist weet ik dat in dit geval geen oordruppels mogen worden gebruikt. Ik raad aan de dokter te bellen en adviseer de juiste hoeveelheid paracetamol. De dokter schreef het kind antibiotica voor."
DA drogisterij Uden
"Ik zie in mijn winkel regelmatig ouderen die ibuprofen willen kopen. Ik adviseer hen dat ze bij het slikken van bloedverdunners of andere medicijnen, beter paracetamol kunnen gebruiken. Dat heeft de minste bijwerkingen. Veel ouderen zijn blij met dit advies."
Meer praktijkverhalen

Vind jouw drogist

Vind de drogisterij met de Groene Plus in jouw buurt
Landkaart Centraal Bureau Drogisterijbedrijven

De drogist

Erkend Specialist in Zelfzorg