Etos door consument uitgeroepen tot beste drogist Nederland

17 maart 2015

Etos is door de consument uitgeroepen tot beste drogist van Nederland. D.I.O. Drogist eindigde op de tweede plaats en DA werd derde. Dit is gebleken uit onderzoek van onderzoeksbureau GfK.

De prijs werd afgelopen maandag uitgereikt aan Etos door Joop Holla van GfK en Ivonne de Thouars, hoofdredacteur van Careality. Het is de vijfde keer dat Etos de prijs in ontvangst mocht nemen. Met een gemiddelde waardering van 7,85 mag Etos, onderdeel van Ahold, zich de beste drogist van Nederland noemen. D.I.O. Drogist kreeg het cijfer 7,79 en DA ontving van gemiddelde waardering van 7,75.

In totaal zes drogisterijformules werden door hun eigen klanten met een rapportcijfer beoordeeld op acht verschillende aspecten: deskundigheid van het personeel, keuze drogisterijartikelen, vriendelijkheid personeel, goede kwaliteit, nette winkel, leuke sfeer, lage prijzen en aantrekkelijke aanbiedingen. GfK heeft de laatste twee weken van januari 6.000 respondenten na elk bezoek aan een drogisterij het recente winkelbezoek laten beoordelen op de verschillende aspecten.

(Bron: Distrifood)