Desiree Werner van Erven is De Beste Zelfzorgadviseur 2016

24 januari 2017

Op 23 januari 2017 vond de feestelijke uitreiking van de verkiezing ‘Beste Zelfzorgadviseur 2016’ plaats. Desiree Werner van Erven, werkzaam bij Kruidvat Tilburg, is dit jaar de gelukkige winnaar van de titel! De verkiezing is een samenwerkingsverband tussen het CBD, DrogiWeb.nl en Lijfblad. Doel van de verkiezing is het stimuleren van excellente advisering en aandacht voor het belang van de drogisterijbranche in Nederland.

Beste zelfzorgadviseur word je niet zomaar. Je moet op verschillende vakgebieden uitblinken: van kennis over eenvoudige gezondheidskwalen, producten en werkzame stoffen tot weten waar de grens van zelfzorg ligt en wanneer je iemand beter naar een huisarts kunt verwijzen. Daarnaast moet je ook nog goede advies- en communicatievaardigheden bezitten.

Gespannen afwachten

De 10 beste deelnemers waren in gespannen afwachting aanwezig bij de uitreiking in het Ampt van Nijkerk. Directie en management van de drogisterijformules Kruidvat, Trekpleister, D.I.O., DA en Etos waren eveneens aanwezig om het feest mee te vieren. CBD-directeur Mr Marten Hummel opende het programma en Ruud Coolen van Brakel, directeur Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik, verzorgde de presentatie en uitreiking van de prijzen.

Winnares Desiree Werner van Erven (midden) met Susan Lether, adviseur Learning & Development en Paul Vissers, directeur Kruidvat Operations Nederland

Terechte winnaar

Winnares Desiree Werner van Erven behaalde bij de 6 online toetsen een score van maar liefst 78%. Bij het mysterie bezoek schreef zij de volle 80 punten op haar naam en daarmee is zij terecht de Beste Zelfzorgadviseur. Het juryrapport prees Desiree omdat zij goed luistert, de juiste vragen stelt, zorgvuldig is, ondanks drukte de tijd neemt en het uiteindelijke advies op een natuurlijke manier uitvoert. Desiree krijgt een fantastische reis voor 2 personen naar Curaçao aangeboden door Herôme.

Eervolle vermelding

Alida Blokzijl van D.I.O. Zuidwolde en Ingrid Bakker van Etos Bakker verdienen zeker ook een eervolle vermelding. Zij behaalden respectievelijk de 2e en 3e plek. Alida haalde bij de online toetsen maar liefst een gemiddelde score van 83%.

Vlnr: Ingrid Bakker (Etos Bakker), winnares Desiree Werner van Erven en Alida Blokzijl (D.I.O. Zuidwolde)

Categoriewinnaars

Gezien de grootte van het traject werd er ook per categorie een winnaar geselecteerd. Dit zijn:

  • categorie Geneesmiddelen - Conny van ’t Hof, Drogisterij/Slijterij M. van Loon
  • categorie Homeopathie, fytotherapie, supplementen - Desiree Werner van Erven, Kruidvat Tilburg
  • categorie Overige zelfzorgmiddelen - Esther Hansma, D.I.O. Westerwolde
  • categorie Casussen uit de praktijk - Ingrid Bakker,  Etos Bakker
Foto's: REEM©